Kan ik mijn gekoppelde account in de authenticatie-app meenemen naar een nieuwe telefoon?

Antwoord

Als u wisselt van telefoon, is het mogelijk om de gekoppelde accounts van de authenticatie-app mee te nemen. Hoe u dit doet leggen wij hieronder voor u uit bij de twee meest-gebruikte authenticatie-apps.

Google Authenticator:

• Open de Authenticator op de oude telefoon en selecteer de drie puntjes rechtsboven;
  • Kies in het keuzemenu voor ‘Accounts exporteren’ en dan ‘Doorgaan’;
  • Mogelijk moet je je identiteit bevestigen met vingerafdruk, pincode of gezichtsscanner;
  • Kies de accounts die je wilt overzetten. Je kunt het best alle accounts aanvinken, maar als er accounts bijstaan die je toch niet meer gebruikt, kun je die weglaten;
  • Kies vervolgens ‘Exporteren’. Nu komt er een QR-code in beeld;
  • Scan deze code met de Google Authenticator-app op de nieuwe telefoon (vooraf deze app downloaden via de Play Store of App Store).

Microsoft Authenticator:

• Open de Authenticator op de oude telefoon en selecteer de drie streepjes linksboven;
  • Kies voor 'Instellingen';
  • Zet de instelling voor 'Back-up' aan;
  • Er wordt een back-up van uw accountreferenties naar uw Cloud-account geback-upt;
  • Open de Authenticator op de nieuwe telefoon en kies voor 'Herstel starten';
  • Meld u aan bij uw herstelaccount met het persoonlijkeCloud-account dat u hebt gebruikt tijdens het back-upproces. Uw accountreferenties worden hersteld naar het nieuwe apparaat.

Heeft u een andere authenticatie-app? Raadpleeg de website van deze authenticatie-app voor de handleiding.