Hoe kan ik mijn certificaat verlengen?

Antwoord

Maak een keuze.

Persoonlijk certificaat

Uw persoonlijk certificaat direct verlengen.

Handleiding persoonlijk certificaat verlengen

Of volg onderstaande stappen:

1. Inloggen
    Log in met uw persoonlijke certificaat.

2. E-mailadres
    Vul uw e-mailadres in. Op dit e-mailadres ontvangt u notificaties als het certificaat verlengd moet worden.

3. Certificaatnaam
    Geef het certificaat een naam. Dit is de naam die u ziet als u met dit certificaat gaat inloggen op onze website. De naam mag maximaal 7 karakters hebben.

4. Wachtwoord
    Hier stelt u een nieuw inlogwachtwoord in. Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn en tenminste één hoofletter, één kleine letter, één cijfer en één leesteken bevatten. Het wachtwoord mag niet gelijk zijn aan de vijf eerder gebruikte wachtwoorden.

5. Voorwaarden
    In deze stap worden de voorwaarden voor de installatie-software weergegeven. Door het vakje 'Ik ga akkoord' aan te klikken accepteert u deze voorwaarden en kunt u via ‘Volgende’ doorgaan naar de laatste stap.

6. Installatie
    Windows: afhankelijk van welke browser u gebruikt moet u het installatieprogramma handmatig uitvoeren door op ‘Run’, ‘Openen’ of ‘Uitvoeren’ te klikken. Deze melding verschijnt vaak onderaan het scherm.

Apple: Als u uw certificaat via Safari installeert, moet u in deze stap de ‘Command’ toets (ook bekend als de 'Apple' toets) ingedrukt houden terwijl u op 'Start installatie’ klikt. Nadat u hierop heeft geklikt, mag u deze toets loslaten en wordt het installatieprogramma gedownload.

Klik op downloads en vervolgens op het VECOZOcertificaatinstallatie bestand. Een nieuw venster opent, waar u 2x klikt op het VECOZOcertificaatinstallatie bestand en daarna op 'Open'.

U krijgt een bevestiging wanneer het persoonlijke certificaat succesvol geïnstalleerd is. Via ‘Sluit venster’ kunt u de installatietool afsluiten.

Systeemcertificaat

Uw systeemcertificaat direct verlengen

Handleiding verlengen systeemcertificaat

Of volg onderstaande stappen:

1. Gebruikersgegevens
    In de eerste stap vult u het gebruikersnummer en de bijbehorende pincode in van het account. De pincode is hoofdlettergevoelig.

2. E-mailadres
    Vul uw e-mailadres in. Op dit e-mailadres ontvangt u notificaties als het certificaat verlengd moet worden.

3. Voorwaarden
    Door het vakje 'Ik ga akkoord' aan te klikken accepteert u deze voorwaarden, en kunt u doorgaan naar de laatste stap.

4. Installatie
    Windows: afhankelijk van welke browser u gebruikt moet u het installatieprogramma handmatig uitvoeren door op ‘Run’, ‘Openen’ of ‘Uitvoeren’ te klikken. Deze melding verschijnt vaak onderaan het scherm.

Apple: Als u uw certificaat via Safari installeert, moet u in deze stap de ‘Command’ toets (ook bekend als de 'Apple' toets) ingedrukt houden terwijl u op 'Start installatie’ klikt. Nadat u hierop heeft geklikt, mag u deze toets loslaten en wordt het installatieprogramma gedownload.

Klik op downloads en vervolgens op het VECOZOcertificaatinstallatie bestand. Een nieuw venster opent, waar u 2x klikt op het VECOZOcertificaatinstallatie bestand en daarna op 'Open'.

U krijgt een bevestiging wanneer het persoonlijke certificaat succesvol geïnstalleerd is. Via ‘Sluit venster’ kunt u de installatietool afsluiten.

Neem contact op met uw softwareleverancier voor het opnieuw koppelen van het systeemcertificaat aan uw software.